Energiasääslik nõudluspõhine ventilatsiooniseade
CO2 andur, Suhteline niiskuse andur, konstantse õhuhulga ventilaatoridRenson ED nõudluspõhine integreeritud ruumiõhukvaliteedi anduritega soojustagastusega ventilatsiooniseadeCO2 anduriga ventilatsioonikontroller

Renson Endura Delta 380 PH

Täisautomaatne soojustagastusega VAJADUSSPÕHINE ventilatsiooniseade. Passivmaja sertifikaadiga.

Seade kontrollib pidevalt õhukvaliteeti (süsihappegaas, suhteline õhuniiskuse muutus, orgaanilised ühendid sh kodukeemina tubakasuits ja loomade poolt põhjustatud lõhnad)

Ei ventileerita siis kui õhk on puhas ja nii hoitakse nii elektri- kui kütteenergiat kokku.

Samuti pikendab selline töörežiim seadme eluiga ning filtreid on vaja vahetada harvem.

Tootlikkus:

380m3/h rõhul 150 Pa

405 m3/h rõhul 100 Pa

3,939.59 €

Quantity
Võrdle
Tootekood: RN#76050805.

Toote kirjeldus

Renson on 100 aastat vana Belgia perefirma kus töötab tänase seisuga ca 1000 inimest. Ettevõtte omanik Paul Renson on ühtlasi ka ettevõtte tegevjuht.

Ettevõte tegeleb peaasjalikult uudsete sisekliima lahenduste loomisega lähtudes filosoofiast „Tervislik sisekliima minimaalse energiakuluga“.

Sellest filosoofiast kantuna on loodud ka pakutav ventilatsiooniseade Endura Delta 380 PH. See on kõrge soojustagastusega suure plaatsoojusvahetiga tsentraalne ventilatsiooniseade. Milles siis seisneb selle seadme eripära ja millised on tema võimaluse hea sisekliima tekitamiseks?

  • Mobiilirakendusega juhitav/seadistatav süsteem.
  • Vastuvoolne plaatsoojusvaheti, mis tagab kõrge soojustagastuse määra sealjuures vana õhku uue õhuga segamata. Saaste ei tule tagasi, ega levi mööda elamist laiali.
  • Üks seade, mille käelisust saab ise ümber tõsta.
  • Moduleeritud eelkütte kalorifeer õhu eelsoojendamiseks, kui väljas on külma rohkem kui ca -5 kraadi. Moduleeritud tähendab, et kalorifeer lülitub järgi ainult nii suure võimsusega kui parasjagu on vaja.
  • Moduleeritud suveõhu möödavooluklapp. Kui on kasulik soojust mitte enam tagastada, siis lülitatakse soojusvaheti kas osaliselt või täielikult välja. See annab võimaluse suvel, kui tuba on suvesoojast palavaks läinud, suveöösel väljas oleva jaheda õhu otse tuppa tuua, vahetades välja sees oleva palava õhu. Seda võime nimetada ka passiivseks jahutuseks.
  • Seadmesse in juba standardpaketina sees ruumiõhu kvaliteedi andurid:
    1. CO2 ehk süsihappegaasi andur. Seda lõhnatut gaasi toodavad nii inimesed kui loomad. See gaas tekitab inimestes väsimust ja muudab nad loiuks, sest hapnikut, mis meie organism vajab on õhus järjest vähem.
    2. Suhtelise õhuniiskuse andur. See aitab kiiresti vabaneda üleliigselt niiskusest, mis tekib dušši all käimisest või muudest pesemise toimingutes.
    3. Orgaaniliste ühendite andur. Siia alla käivad kodukeemia, tubaka, alkoholi ja muud orgaanilist päritolu lõhnad/haisud mille sissehingamist inimene ei soovi.
    4. Temperatuuriandurid. Need mõõdavad nii sisenevaid kui väljuvaid õhu temperatuurisid selleks, et saadud info põhjal teha otsuseid kuidas toimida.

Kõikidest nendest anduritest saadavat info põhjal teeb seade neid otsuseid millal, kuidas ja kui palju on vaja ventileerida tagades minimaalse energiakuluga pidevalt värske õhu ruumides. Niiviisi optimeeritud ventileerimise tulemusena on loodud järgmised hüved:

  • Hoitakse kokku maja küttenergiat, sest ventileeritakse põhjalikult vaid siis kui õhus on saaste ületanud elenike poolt seadistatud õhusaaste piirnormid.

(selgituseks: kuna soojustagastusega ventilatsiooniseadmed ei tagasta kunagi 100% soojusest, siis võib öelda, et ca 20% soojusest läheb läbi ventileerimise alati käigus kaotsi. Lihtne kalkulatsioon aastasest küttekulust annab ligukaudse rahanumbri mis läheb kaotsi kui ventilatsiooniseade töötab pideval ja vahetab õhku ka siis kui see on juba saastest puhas)

  • Hoitakse kokku filtrite vahetamisele kuluvat aega ja raha, sest filtrid täituvad mustusega aeglasemalt.
  • Hoitakse kokku torude puhastamiseks kuluvat raha, sest torud määrduvad aeglasemalt.
  • Pikeneb ventilatsiooniseadme eluiga, sest mootori töötavad vähem tunde aastas.
  • Hoitakse kokku elektrienergiat, mis kulub nii mootorite kui ka eelküttekalorifeerile.

Sellise seadme kasutuskulud, sõltuvalt elanike harjumustest ja tööparameetrite seadistusest, saavad olla kuni 50% madalamad, kui lihtsalt graafiku järgi töötaval seadmel, sest ventileerimine on optimeeritud, mis tähendab, et meil on ruumis alati värske õhk tagatud ilma ilma raiskamiseta. Ülearune ventileerimine on nagu ülearu kütmine, mis väärtust ei loo vaid vastupidi. Seepärast on siinkohal ka paslik tuua ehk näide autode maailmast auto kütuse kulu osas kus kütuse kulu sama võimsusega autode puhul on 20 aasta jooksul ca 3 korda vähenenud. See kõik on juhtunud tänu tarkusele, mis on pandud masinate sisse.

Seepärast on vajaduspõhine ruumiõhuanduritega ventilatsiooniseade kõige säästvam ventilatsioonilahendus, mille tasuvus kasvab iga aastaga.

Täpsem tehniline info toote kodulehel: Rensoneesti.ee

Rensoni nõudluspõhine ventilatsioon


Soojustagastusega täisautomaatne nõudluspõhine ventilatsiooniseade

Renson Endura Delta rõhu ja õhuhulga graafikud